Suc de rosii facut in casa – reteta video

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de suc de rosii facut in casa il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.66 from 91 votes
Preparare 15 minute
Gatire 1 ora
Timpul total 1 ora 15 minute
Categorie Conserve
Bucatarie Romaneasca
Servire 2 sticle 700ml
Calorii 329 kcal

Ingrediente
 

  • 3 kg rosii
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 lingurita zahar dupa gust
  • 1 lingurita sare dupa gust

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 329kcal | Glucide: 73g | Proteine: 14g | Grasimi: 3g | Grasimi saturate: 1g | Grasimi polinesaturate: 1g | Grasimi mononesaturate: 1g | Sodiu: 3564mg | Fibre: 20g | Zahar: 51g | Vitamina A: 13089IU | Vitamina C: 226mg | Calciu: 203mg | Fier: 6mg

Reteta de suc de rosii se numara printre primele pe care le-am invatat de la bunica mea. Sucul de rosii este extrem de usor de facut. Aproape ca nici nu este o reteta in sine, insa dureaza, mai ales daca aveti o cantitate mare de rosii pe care trebuie sa le preparati. Imi aduc aminte ca bunica mea facea in fiecare vara suc de rosii. Cam in aceasta perioada intra in gradina si aduna toate rosiile bine coapte. De obicei obtinea pe putin 30-40 de kilograme. Avea mereu multe rosii in gradina pe care le folosea la mancare, cum ar fi la mancarea de rosii sau la saramura, dar le si conserva. Rosiile ei erau mereu mari, carnoase si foarte dulci. Perfecte pentru orice preparat!

Prima data facea suc de rosii din recolta din gradina. Apoi le folosea la alte conserve. Spala foarte bine rosiile cu apa rece si le sorta. Pe cele moi sau stricate le folosea prima data. iar pe cele mai tari le lasa pentru a doua zi. Nu voia sa le lase sa se strice, asa ca le taia si arunca ce era stricat. Le trecea apoi prin masina manuala de tocat rosii. Imi amintesc ca era de plastic si ca era rosie. Pasa rosiile si inlatura cojile si semintele. Pentru ca era manual treaba nu merge foarte rapid si trebuia sa o tot desfacem si s-o curatam. Eu o ajutam in fiecare an sa faca acest suc. Era o placere pentru mine sa particip la intreg procesul si la final sa si gust.

Cum pregatim sucul de rosii pentru iarna?

Punea apoi minunatul suc de rosii rezultat intr-un ceaun imens si-l fierbea la foc de lemne. Imi amintesc ca ii lua o zi intreaga toata prepararea. Era insa cel mai bun suc din lume. Dupa ce fierbea sucul de rosii, il turna in sticle din sticla pe care le inchidea foarte bine cu dopuri de cauciuc si le punea in pivnita. Gustul era divin. Atat de bun incat il poti pur si simplu bea din sticla sau manca cu paine. Bunica folosea acest suc de rosii pe toata perioada iernii si a primaverii. Il punea in ciorbe, tocanite, la sarmale sau in sosuri. Iarna il folosea la ostropel de puil. Era dulce si foarte gustos, desi niciodata nu punea zahar. Avea gustul rosiilor adevarate de gradina.

De la bunica am invatat sa fac suc de rosii. Tot de la ea am luat obiceiul de a pune in sucul de rosii o crenguta verde de cimbru. Si cum anul asta am avut cimbru la mine in gradina, nu aveam cum sa nu pun. Am invatat multe de la bunica mea, iar retetele ei sunt si acum in sufletul meu si le iubesc ca in copilarie. Conservele facute in casa, painea ei, mancarea delicioasa, toate fac parte din amintirile pe care nu le voi uita niciodata! Folosesc acest suc de casa si la ciorba de pui, tot reteta bunicii mele. Este ciorba cu care am crescut si care-mi place cel mai mult! Sper sa va placa si voua! Puteti folosi acest suc de rosii la orice preparat si va asigur ca nu veti mai cumpara.

RETETA NOUA

Mancare de urzici cu malai ca la bunica – reteta video

Mancare de urzici cu malai ca la bunica - reteta video Reteta de mancare de urzici cu malai este una olteneasca, de post, care imi...

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÃŽmi place
290,089CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
526,800CititoriConectați-vă
1,810,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete


Adblocker a fost detectat! Va rog mult sa cititi urmatorul mesaj!

S-a detectat ca folositi Adblock Plus sau un alt software de blocare a reclamelor de pe acest site.

Site-ul jamilacuisine.ro este unul independent care se autosustine din crearea de continut online pentru toti cei care vor sa gateasca gustos si sanatos la ei acasa.

Retetele noastre au costuri mari de productie, costuri pe care le suportam in intregime noi, iar reclamele ne ajuta sa continuam sa facem asta oferindu-va voua in continuare continut 100% gratuit.

De asemenea, mentenanta acestui site necesita resurse financiare importante pe care trebuie sa le achitam lunar.

Va rugam sa adaugati site-ul jamilacuisine.ro in whitelist sau sa dezactivati software-ul de adblock.

Va multumim pentru sustinere! 

Echipa JamilaCuisine.

×