Mousse de ciocolata – reteta video

Mousse-de-ciocolata

Dragii mei, mi-ati cerut de foarte multe ori reteta de mousse de ciocolata. Am tot zis sa o fac dar niciodata nu gaseam momentul protrivit. Asa ca acum m-am incapatanat si am zis s-o fac, domne, daca lumea o cere :)). Reteta mea de mousse de ciocolata contine albusuri si frisca lichida in compozitie, eu asa o fac de mult timp si mi se pare ca iese cel mai bine.

Pentru cei care au o problema in a consuma albusurile crude, le pot omite si pot prepara mousse-ul de ciocolata doar cu frisca.  Acest mousse de ciocolata este foarte versatil, se poate consuma ca atare, alaturi de fructe proaspete, fie se poate pune in diferite torturi sau prajituri.

Pentru a-l servi ca atare, puneti mousse-ul in cescute sau in cupe mici, cu ajutorul unui pos si decorati-le cu ciocolata razuita, cacao, sau zahar pudra. Inainte de a fi consumata, spuma de ciocolata trebuie lasata la frigider pentru cel putin 4 ore sau cel mai bine peste noapte. Mousee-ul are un gust bogat, o textura fina si aerata si este desertul perfect la ceas de sarbatoare.

Ingrediente:

  • 220 gr ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 60 ml de apa fierbinte

Mod de preparare Reteta Mousse de ciocolata: