Chec pufos cu cacao – reteta video

Chec pufos cu cacao
Chec pufos cu cacao - reteta video
Portii Timp de preparare Timp de gatire
4-6persoane 20minute 40minute
Portii Timp de preparare
4-6persoane 20minute
Timp de gatire
40minute
 • 4.2/5
 • 947 voturi
947 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
9.5%5.5%5.4%10.2%69.4%
  Ingrediente
  Ingrediente

   Am facut acest chec pufos cu cacao de atata ori si pentru atat de multe ocazii, incat cred ca-l pot face cu ochii inchisi. Checul este unul din deserturile clasice romanesti. Il faceau bunicile noastre, mamele noastre si acum este randul nostru sa ducem reteta mai departe.

   Reteta aceasta de chec pufos cu cacao este putin diferita de cea pe care o facea mama. Am modificat-o in asa fel incat sa fie usor de facut si sa reduc la minim riscul de a da gres. Cel mai important lucru atunci cand faceti chec este sa bateti cat mai bine albusurile, in asa fel incat sa incorporati cat mai mult aer in ele.

   La fel de important este sa incorporati incet restul ingredientelor in albusuri pentru a pastra acest aer din albusuri. Nu trebuie sa va mai spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei si ca trebuie sa preincalziti cuptorul.

   Acest chec pufos cu cacao este extrem de versatil. Ii puteti adauga nuci, alune, migdale, fructe uscate, ciocolata. Orice vreti voi. Il puteti coace si in forma rotunda, asta daca vreti sa-l taiati ca pe tort, sau daca vreti sa-l glazurati. Daca nu vreti sa faceti neparat decorul de zebra pe care l-am facut eu, puteti pur si simplu sa puneti cele doua compozitii (cea cu cacao si cea fara) una peste alta si sa folositi un cutit pentru ale amesteca intre ele.

   Mai puteti sa omiteti cu totul cacaoa, sau sa faceti intregul chec cu cacao. Dupa cum doriti, posibilitatile sunt infinite. Trebuie doar sa va alegeti preferatele.

   Mod de preparare chec pufos cu cacao: